Aanmelden patiënt / Aanmelden Vrijwilliger

Aanmelden voor hospicezorg

Meer informatie kunt u vinden via de volgende link: https://www.kalorama.nl/kalorama-bethlehem 

U wordt doorverwezen naar de website van Kalorama Bethlehem.

Link rechstreeks naar het aanmeldingsformulier met instructies (PDF):https://www.kalorama.nl/public/files/aanmeldformulieren/2020-01-28_KALO-Aanmeldformulier.pdf

Aanmelden vrijwilliger

Wilt u zich vrijwillig inzetten voor het hospice, kijkt u dan op:

https://www.werkenbijkalorama.nl/vrijwilligers

Over Hospice Bethlehem

Hospice Bethlehem verleent zorg aan mensen voor wie thuis sterven niet wenselijk of niet mogelijk is. Zij kunnen in het hospice worden opgenomen als de levensverwachting minder dan drie maanden is. Hospice Bethlehem maakt deel uit van Kalorama, een zorgorganisatie met locaties in Beek en Nijmegen. Wilt u meer informatie over het zorgaanbod van Hospice Bethlehem? Dan verwijzen wij u graag naar de website van Kalorama.

Afscheid nemen op je eigen manier

Hospice Bethlehem verleent palliatieve zorg aan mensen in hun laatste levensfase. Palliatieve zorg binnen het hospice is gericht op kwaliteit van leven. Dit betekent dat behandeling en begeleiding gericht is op het verlichten van pijn en andere klachten.

Afscheid nemen van het leven doet iedereen op zijn eigen manier. Er is veel aandacht voor psychische, sociale en spirituele begeleiding bij het naderende levenseinde. Het doel is om het elke gast zo comfortabel mogelijk te maken. Familieleden kunnen desgewenst betrokken worden bij de zorg voor hun naaste.

Elke gast is welkom in het hospice. Culturele en levensbeschouwelijke worden ingepast in de zorg. Er wordt gewerkt vanuit een algemeen christelijke levensovertuiging.

Geschiedenis van het pand

Het hospice is gevestigd in het voormalige klooster ‘Huize Bethlehem’, in het oude centrum van Nijmegen. Het pand is van buiten en binnen gemeentelijk monument. Mogelijk behoren onderdelen van het pand nog tot het Heilig Geesthuis, dat tot 1592 functioneerde als hospitaal en armenhuis. In 1927 werd het pand aangekocht door de Orde der Dominicanessen van het Allerheiligst Sacrament. Het pand krijgt de naam ‘Huize Bethlehem’.

In 2003 wordt het pand verbouwd door de architect Paul van Honthem en op 16 mei 2003 wordt de eerste gast opgenomen in Hospice Bethlehem. Het pand wordt in 2013 door de Orde der Dominicanessen overgedragen op de Stichting Vrienden van Hospice Bethlehem.
Meer weten over de geschiedenis van het hospice? Lees het verhaal van oud-secretaris Juliëtte Vaal.

Inrichting

Iedere gast heeft de beschikking over een sfeervolle eenpersoonskamer. Drie kamers hebben uitzicht op de rivier de Waal. Elke kamer is voorzien van alle gemakken, gasten zijn welkom om dierbare spullen mee te nemen.

Hospice Bethlehem beschikt over een prachtige gezamenlijke huiskamer met uitzicht op de Waal (zie foto). De kapel, nog geheel in oude stijl, is in gebruik als stiltecentrum.

Bekijk de video voor een impressie van Hospice Bethlehem