De procesmanager vertelt

Moniek-HensingMoniek Hensing is procesmanager van Hospice Bethlehem en is verantwoordelijk voor het hele reilen en zeilen binnen het hospice. Hier vertelt ze haar verhaal.

“Ik werk al lang bij Kalorama, maar toen vier jaar geleden de functie als hoofd van Hospice Bethlehem vrijkwam, hoefde ik niet lang na te denken. Ik heb vroeger als wijkverpleegkundige gewerkt, en in die tijd bestond er nog niet zoiets als een hospice. Het mooiste is dat mensen thuis kunnen sterven, maar dat vraagt zo ontzettend veel van de familie. Dus is een hospice een heel goed alternatief.

Hospice Bethlehem zit in een prachtig pand dat enorm veel rust uitstraalt. Midden in de stad, maar toch zo stil. Daarin onderscheidt ons hospice zich echt. Door de bijzondere sfeer denk ik dat onze gasten minder moeite hebben om hun vertrouwde thuis los te laten. Hier kunnen de mensen toch nog een stukje verder, vooral dankzij de hoge kwaliteit van zorg die de collega’s mét meer dan honderd vrijwilligers leveren. We maken het hier met het hele team voor iedereen zo comfortabel mogelijk. Ik ben dankbaar dat ik daaraan mag bijdragen.

“Door de bijzondere sfeer denk ik dat onze gasten minder moeite hebben om hun vertrouwde thuis los te laten.

De meest bijzondere ervaring die ik heb gehad is dat ik getuige mocht zijn bij een bruidspaar. Tussen de ondertrouw en het daadwerkelijke trouwen moet een bepaalde tijd zitten, maar voor dit bruidspaar heb ik met de gemeente overlegd om toch hun laatste wens in vervulling te laten gaan. Er moesten wel vier getuigen aanwezig zijn in plaats van twee. Het kwam toevallig zo uit dat ik daar een van was. Een prachtige gebeurtenis; ik vond het heel speciaal om daarbij te mogen zijn. Helaas is zij diezelfde nacht al overleden.”

Extra

 Bethlehem-lezing 2017

"We sterven allemaal anders". Lezing door Bert Buizert van Stichting STEM.
Lees verder >>

Familie-appartement in Hospice Bethlehem gerealiseerd i.s.m. 9 Nijmeegse hoteliers

Lees verder >>

Film over Hospice Bethlehem

Een inkijkje in de dagelijkse gang van zaken  Lees verder>>