Schenking of legaat

Steeds meer mensen nemen de Stichting Vrienden van Hospice Bethlehem op als goed doel van een schenking of legaat. Daar zijn wij natuurlijk erg blij mee. 

Schenking

Als u een bedrag over wilt maken aan de Stichting Vrienden van Hospice Bethlehem, biedt dat u ook nog fiscaal voordeel. Het bedrag is fiscaal aftrekbaar wanneer het tussen de 1 en de 10 procent van uw verzamelinkomen blijft, met een minimum van  € 60. Uw belastingvoordeel hangt af van de schijf waarin het wordt verrekend en kan oplopen tot 52%. Omdat echter veel mensen niet boven de 1%-norm uitkomen, is het doorgaans gunstiger om middels een periodieke schenking te schenken. Het formulier waarmee u dit regelt, vind u hier. Om het u gemakkelijker te maken, hebben we het deels voor u ingevuld.

Schenkingen

Schenkingen zijn onder bepaalde voorwaarden voor 100% aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Als u de Stichting Vrienden van Hospice Bethlehem minimaal vijf jaar lang een vast bedrag per jaar toezegt, mag u dit bedrag in zijn geheel van de belasting aftrekken. Kijk voor meer informatie op de site van de belastingdienst.

Legaat

‘Uw laatste wil opmaken’ doet u misschien niet zo gemakkelijk. Dan bent u niet de enige. Velen vóór u vonden het moeilijk, maar deden het uiteindelijk toch en bespaarden daarmee hun erfgenamen veel moeite en onduidelijkheid. De Vrienden van Hospice Bethlehem worden steeds vaker als erfgenaam benoemd in testamenten; wij kunnen daarmee verder investeren in de kwaliteit van het hospice. Bij het opmaken van een testament neemt u contact op met een notaris. De notaris zorgt in overleg met u voor het vastleggen van uw wensen in een testament. Alleen indien uw wensen in een testament zijn opgenomen, zullen deze na uw overlijden ook daadwerkelijk uitgevoerd kunnen worden.

Meer informatie

Heeft u vragen hierover, neem dan gerust contact op via info@vriendenhospicebethlehem.nl. Wij kunnen u eventueel doorverwijzen naar een notaris.

Een vriend vertelt

anne-wardenier

Anne Wardenier is al tien jaar lang vriend van Hospice Bethlehem. U leest hier waarom. Lees verder

Extra

 Bethlehem-lezing 2017

"We sterven allemaal anders". Lezing door Bert Buizert van Stichting STEM.
Lees verder >>

Familie-appartement in Hospice Bethlehem gerealiseerd i.s.m. 9 Nijmeegse hoteliers

Lees verder >>

Film over Hospice Bethlehem

Een inkijkje in de dagelijkse gang van zaken  Lees verder>>