Opbrengsten en bestedingen

Wij vinden het belangrijk om transparant te zijn over onze inkomsten en bestedingen. Elk jaar wordt de financiële situatie van de Stichting Vrienden gecontroleerd door een accountant.

In het afgelopen jaar  ontvingen wij uit fondsen en giften van particulieren en bedrijven een bedrag van € 97.038,-. Minder draagkrachtige hospicegasten hebben voor een bedrag van €22.079 ,- een beroep gedaan op het Steunfonds. Dit bedrag is lager dan in de jaren ervoor (toen was het omstreeks €60.000,-). Een verklaring hiervoor is dat zorgverzekeraars steeds vaker bij aanvullende verzekeringen een dagvergoeding uitkeren. Gezien de toekomstige ontwikkelingen en de transitie naar de WMO, kiezen wij ervoor om een gezonde reserve aan te houden voor het Steunfonds.

Vanaf 1 januari 2013 is de Stichting Vrienden van Hospice Bethlehem eigenaar geworden van het pand Huize Bethlehem. De aankoop van het pand was mogelijk doordat de voormalige eigenaren paters het pand hebben geschonken aan de Vrienden en door de toekenning van een subsidie door de Stichting Roparun waarmee het achterstallig onderhoud kan worden aangepakt. De exploitatie van Huize Bethlehem wordt gedekt door de 10-jarige huurovereenkomst met de Stichting Kalorama. We kiezen er nadrukkelijk voor om dit deel in de financiële verantwoording los te koppelen van de andere doelstelling van de Vrienden zoals beschreven bij het kopje “Stichting Vrienden”

Voorbeelden van zaken waar de Vrienden in de afgelopen jaren aan hebben bijgedragen of aan gaan bijdragen:

  • een nieuwe piano
  • een klimaatinstallatie op alle kamers
  • een pospoeler
  • gecombineerde televisie-computer sets op 4 gastenkamers met 4 verrijdbare flatscreen televisies
  • een feest voor medewerkers en vrijwilligers ter ere van het 10-jarig jubileum
  • een nieuwe huisstijl, nieuwsbrief en website van het hospice

Successen

20131020 Smash tennistoernooi

De opbrengst van het jaarlijkse Smash Tennistoernooi kwam dit jaar geheel ten goede aan Hospice Bethlehem. Aan het einde van de dag bleek dit een bedrag te zijn van maar liefst €4.000,-! Hiervan zal een prachtige massagestoel voor de gasten worden aangeschaft. We willen de totale organisatie hiervoor hartelijk bedanken.

 

20120928 ontvangst cheque roparun_228 september 2012 ontvingen Ward Verkuylen en Juliette Vaal namens de Stichting Vrienden van Hospice Bethlehem een cheque ter waarde van €250.000,- van de Stichting Roparun. Het geld zal worden gebruikt voor achterstallig onderhoud en de kosten voor aanschaf van Huize Bethlehem.

 

20130220_uitreiking_cheque_CWZ_Bethlehem

Op de jaarlijkse kerstmarkt van het  Canisius Wilhelmina Ziekenhuis konden medewerkers ervoor kiezen een donatie te doen aan Hospice Bethlehem. Dit leverde het prachtige bedrag van €3000,- op. In februari 2013 werd de cheque overhandigd.

 

 

20130618 Overhandiging SONcheque klein

De Sociëteit & Ontspannen Netwerken (S.O.N) hield een inzameling voor Hospice Bethlehem. Het bedrag van €2500,- werd op 18 juni overhandigd op het Hospice.

Een vriend vertelt

anne-wardenier

Anne Wardenier is al tien jaar lang vriend van Hospice Bethlehem. U leest hier waarom. Lees verder

Extra

 Bethlehem-lezing 2017

"We sterven allemaal anders". Lezing door Bert Buizert van Stichting STEM.
Lees verder >>

Familie-appartement in Hospice Bethlehem gerealiseerd i.s.m. 9 Nijmeegse hoteliers

Lees verder >>

Film over Hospice Bethlehem

Een inkijkje in de dagelijkse gang van zaken  Lees verder>>