Word vrijwilliger

Vrijwilligers zijn onmisbare medewerkers in het hospice. Aandacht voor anderen en het vermogen tot aanpassen zijn belangrijke kwaliteiten. Ervaring in de zorg is niet noodzakelijk.

Vrijwilligerswerk in Hospice Bethlehem is niet vrijblijvend. Om een goede kwaliteit en continuiteit van de zorg te kunnen waarborgen is het nodig dat vrijwilligers voldoende inzetbaar zijn en bereid zijn in weekenden en met feestdagen te werken. Er zijn zorgvrijwilligers, gastvrouwen/heren, receptievrijwiiligers, kookvrijwilligers, tuinvrijwilligers, vrijwilligers voor de bloemen en vrijwilligers voor de viering in het stiltecentrum.

Er is een introductiecursus die alle zorgvrijwilligers moeten volgen. De andere vrijwilligers krijgen de cursus ook aangeboden. Deze cursus wordt gegeven samen met de VPTZ Zuid Gelderland. Ook worden er thema-avonden georganiseerd voor de vrijwiligers die werkzaam zijn in het hospice of bij de VPTZ.

Onze coördinator vrijwilligers, Saskia de Jong, vertelt u graag meer over vrijwilligerswerk binnen hospice Bethlehem. U kunt haar bereiken via de receptie van Hospice Bethlehem, telefoon (024) 382 86 30 of via email: S.Troost-deJong@kalorama.nl

Een vrijwilliger vertelt

Clara-ter-Berg

Clara ter Berg is al tien jaar lang vrijwilliger. 'Omdat het zo mooi en zo dankbaar is" Lees verder

Extra

 Bethlehem-lezing 2017

"We sterven allemaal anders". Lezing door Bert Buizert van Stichting STEM.
Lees verder >>

Familie-appartement in Hospice Bethlehem gerealiseerd i.s.m. 9 Nijmeegse hoteliers

Lees verder >>

Film over Hospice Bethlehem

Een inkijkje in de dagelijkse gang van zaken  Lees verder>>