Teddy Vrijmoet nieuwe voorzitter Vrienden Hospice Bethlehem

Persbericht brugnijmegen.nl, 2 juni 2018

Nijmegen – Per juli 2018 is Teddy Vrijmoet (50) de nieuwe voorzitter van Stichting Vrienden van Hospice Bethlehem. Vrijmoet volgt Ward Verkuylen op die na een zittingstermijn van ruim acht jaar het stokje overdraagt.

Ward Verkuylen nam tien jaar geleden afscheid van zijn moeder in Hospice Bethlehem en heeft zich vervolgens als bestuursvoorzitter hard gemaakt voor de professionalisering van het werk van de Vrienden. Samen met zijn bestuur verwierf hij het markante pand aan de Sint Anthoniusplaats in Nijmegen. Vervolgens werd het complex met steun van veel geldschieters gerenoveerd en gerestaureerd en is recent de inventaris compleet vervangen door een eigentijdse inrichting. Opnieuw gefinancierd door gulle gevers. Met een groot hart voor het hospice heeft Verkuylen de hulp van menig bedrijf en instelling in Nijmegen, maar ook daarbuiten, weten in te schakelen en daarmee Hospice Bethlehem een stevige basis gegeven voor de toekomst.

Teddy Vrijmoet, die onlangs bekend maakte dat ze per 1 september haar functie als directeur van Stichting Vierdaagsefeesten en ACBN Evenementenbureau Nijmegen verruilt voor die van directeur-bestuurder van cultureel centrum De Lindenberg, volgt Verkuylen als bestuursvoorzitter op. De functie blijft onbezoldigd en vrijwillig. Vrijmoet: “Het hospice neemt een hele bijzondere plek in in het Nijmeegse. Als je er met mensen over praat, zijn er zoveel herinneringen aan die plek. Herinneringen die over afscheid nemen van dierbaren gaan. Het is een plek van rust en van emotie. Samen met het bestuur van de Vrienden en samen met de kennis en expertise van Kalorama draag ik graag een steentje bij aan dit fantastische hospice.”

Verkuylen vult aan: “Het was een belangrijke levenservaring om bestuursvoorzitter van Hospice Bethlehem te mogen zijn. We hebben het goede werk van onze voorgangers geborgd en gezamenlijk de toekomst van het hospice verzekerd. Daar ben ik best trots op. Omdat ik sta voor zorgvuldig bestuur vind ik het belangrijk om na twee zittingstermijnen nieuw bloed in de Vrienden te brengen. Met de overdracht aan Teddy Vrijmoet heb ik meer dan vertrouwen in de toekomst van het hospice.”

De Stichting Vrienden van Hospice Bethlehem viert op zondag 3 juni haar 15-jarige bestaan met het symposium ‘De Kunst van het Verbinden’ in Museum Het Valkhof, waarna bij het hospice op de St. Anthoniusplaats een brunch en tal van activiteiten wachten tijdens de Open Vriendenmiddag. Op 3 juni zal tevens de formele bekendmaking van de overdracht van de voorzittersfunctie plaatsvinden.

Foto: Tim Engelaar